Minikoraal: op naar de volgende 25 jaar meezingen!

Minikoraal: op naar de volgende 25 jaar meezingen!

LEIDEN – 3500 zingende basisschoolkinderen; het is al 25 jaar een lust voor oog en oor. Vrijdag kwamen de nachtegaaltjes weer bij elkaar, dit jaar op het Trigonterrein. Alle klassiekers kwamen weer langs, en uiteraard allemaal onder de bezielende leiding van Burgemeester van der Werf.

Pieter van der Werf

Het is 25 jaar geleden dat Eric Filemon het Minikoraal bedacht. Het initiatief groeide uit tot een jaarlijks terugkerend zangfeest van enorme omvang. Eerder dit jaar Eric na bijna 30 jaar afscheid van de 3 October Vereeniging, maar niet van zijn glansrol als Burgemeester Pieter van der Werf.

La la la Leiden

Het terrein van Sporting Trigon stond en zat vrijdagmiddag bommetjevol kinderen, die allen uitgelaten en uit volle borst klassiekers als Pieter van der Werf, de Zilvervloot, het lied van Koppelstock en het Wilhelmus. En wat zou het Minikoraal zijn zonder Jochem Myjer en zijn aanstekelijke hymne La La La Leiden! Hij kreeg wederom allen billen van de stoel, zelfs die van het voltallige college van B&W.

Trigonterrein

Het Minikoraal vindt altijd plaats op de Garenmarkt, maar dit jaar moest het zangfestijn een ander heenkomen zoeken vanwege de bouwwerkzaamheden aan de ondergrondse parkeergarage. Het Trigonterrein is een prima locatie, met helaas maar één groot nadeel: het is te klein voor de honderden zo niet duizenden enthousiaste ouders en andere luisteraars. Het Minikoraal is dit jaar dus ècht een feestje voor de kids zelf!

Later volgt een reportage op Leiden.TV over het Minikoraal. Met liedjes. En 3500 zingende kinderen!

Foto’s: J2TV / Jimmy de Heus

reacties