Missieveiling Zoeterwoude brengt uiteindelijk recordbedrag op

Missieveiling Zoeterwoude brengt uiteindelijk recordbedrag op

ZOETERWOUDE – De Missieveiling van afgelopen oktober heeft uiteindelijk nóg meer opgebracht dan in eerste instantie werd gedacht. Dankzij gulle giften is er dit jaar een recordbedrag van ruim 60.000 euro te verdelen over hulpprojecten in elf landen.

Ruim 60.000 euro

De opbrengst van de jaarlijks terugkerende Missieveiling was afgelopen oktober al niet onaardig met 52.535 euro. Nu blijkt dat dit bedrag hoger uitvalt dankzij giften op de bankrekening van de organiserende werkgroep Missie en Ontwikkeling. Het eindbedrag is ruim 60.000 euro, een recordopbrengst voor de werkgroep.

Elf verschillende landen

De werkgroep ging overigens direct aan de slag: de opbrengst van de veiling is intussen alweer verdeeld over veertien gebieden in elf verschillende landen. De opbrengst steunt hulpprojecten in Bolivia, Kenia, Brazilië, Columbia, Ghana, Sri Lanka, Nicaragua, Nepal, Indonesië, Malawi en Tanzania. Daar kwamen nog zes kortlopende projecten bij, waarvoor inwoners een aanvraag hadden ingediend en die het afgelopen jaar eenmalig zijn gehonoreerd.

Oproep nieuwe projecten

De opbrengst van de laatste veiling was de hoogste van de afgelopen zeven jaar. De Zoeterwoudse Missieveiling doet een oproep voor nieuwe projecten, die passen in de doelstelling van de jaarlijkse veiling. Dat kunnen langjarige projecten of eenmalige initiatieven zijn.

Betere toekomstkansen

Het aantal missionarissen neemt af en het aantal particuliere hulpprojecten, waar meestal jonge inwoners van Zoeterwoudebij betrokken zijn, neemt toe. Die zitten vrijwel alle in de sfeer van opvang, gezondheidszorg, onderwijs en verzorging van mensen. Naast medische zorg is het doel om mensen die in de knel zitten, betere toekomstkansen te geven. In de praktijk gaat het soms ook om ondersteuning van kleinschalige economische initiatieven.

Foto: Missieveiling Zoeterwoude via Facebook

reacties