Featured Video Play Icon

[VIDEO] Mogelijk verbod op flyeren: “Het begint een beetje irritant te worden”

LEIDEN – We berichtten het dinsdag al: winkelen wordt weer een stuk rustiger. Het college van B&W wil geen geflyer en gesample meer in de Haarlemmerstraat. Maar hoe irritant is dat precies? We vroegen het de winkelende Leidenaar.

Stemmen in de raad

B&W wil dat je op je gemakje kunt winkelen zonder dat je jezelf door een woud van straatverkopers heen moet excuseren. Naast een verbod voor op flyeren wil B&W ook samplen, het uitdelen van gratis proefverpakkingen, verbieden. Om het verbod van kracht te kunnen maken, moet de Algemene Plaatselijke Verordening worden aangepast. Daar moet in de gemeenteraad over worden gestemd.

Gemengde gevoelens

“In principe moet het wel kunnen”, zegt een winkelende dame. “Een verbod zie ik niet zo zitten. Mensen moeten vrij zijn om dat te doen.” Een jongeman ziet juist wel heil in een verbod: “Ik vind een winkelstraat er niet echt de plek voor.”

“Als ik er geen zin heb, zeg ik gewoon: andere keer”, zegt een meisje schouderophalend.

“Ik heb er niet zoveel last van. Ik neem gewoon niets aan”, vertelt een jongen. “Maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die wel blij worden van zo’n verbod.”

“Ik vind het tijd worden”, zegt een oudere heer. “Het begint een beetje irritant te worden af en toe. Als ik rustig loop te winkelen wil ik niet steeds aangeklampt worden. Daar mag best strenger tegen opgetreden worden.”

Nog geen reactie

De verschillende bedrijven die zich bezighouden met face-to-face marketing in onze regio konden nog niet reageren op de plannen van B&W.

 

 

reacties