Leidse montessorileerlingen presenteren nieuw kinderrecht

Leidse montessorileerlingen presenteren nieuw kinderrecht

LEIDEN – Montessorischool Apollo maakt zich hard voor kinderrechten. Tijdens het Montessori Europe Congress 2017 in Den Haag presenteerden twee leerlingen van de school uit Leiden Zuid-West hun visie op een nieuw kinderrecht.

Fouten mag je maken

“Kinderen moeten het recht hebben om fouten te mogen maken,” zo presenteerden bovenbouwers Nikita en Ivonne aan een internationaal publiek. In vloeiend Engels legden zij uit waarom dit kinderrecht opgenomen zou moeten worden in het UNICEF Kinderrechtenverdrag. “Door op school aandacht te besteden aan Kinderrechten werken we samen aan het socialer en veiliger maken van de wereld om ons heen. Dat heeft nu zelfs geresulteerd in een belangrijk nieuw kinderrecht. Eentje waarvan wij als leerkrachten en kinderen maar al te goed de grote waarde kennen!”, aldus bovenbouwgroepsleiders Pelle Krikke en Wouter Ouwehand.

De school besteedt veel tijd aan de rechten van kinderen. Directeur Antoinette Poldervaart: “Op onze openbare montessori basisschool wordt iedere dag veel aandacht besteed aan het borgen van een veilige leer- en leefomgeving. Die omgeving zien wij als de basis om goed te kunnen leven en leren. Door aandacht te besteden aan kinderrechten trekken we onze visie in een bredere lijn door.”

Foto: PR

reacties