Morsstraat als proefkonijn

Morsstraat als proefkonijn

LEIDEN – De Morsstraat is een beetje vol. Gemeente Leiden heeft naar de zorgen van de buurtbewoners geluisterd en neemt de proef op de som.

Wat als…

De straat wordt gebruikt door fietsers, voetgangers en autoverkeer, die tussen parkeerplaatsen, terrassen, prullenbakken en fietsenrekken door moeten laveren. Toen het plan voor de herinrichting van de Morsstraat toch op tafel lag, was dat het uitgelezen moment voor buurtbewoners en ondernemers om hun wensen en zorgen eens te uiten. Wat zou er gebeuren wanneer de fietsenrekken en de prullenbakken weggehaald werden?

Afwachten

De gemeente zag wel wat in het plan. Van begin januari tot half februari zijn de obstakels verdwenen uit de Morsstraat. En dan maar afwachten hoe de proef uitpakt. Afhankelijk van de resultaten worden de rekken en bakken wel of niet teruggezet.

Nieuwsgierig

De gemeente en de Morsstraatbewoners zijn vooral nieuwsgierig waar de fietser zijn fiets dan gaat parkeren. Dit kan antwoord geven op de vraag of er meer behoefte is aan fietsenrekken of aan fietsenklemmen, en hoeveel plekken er eigenlijk nodig zijn. Ook zijn beide partijen de rommel rond de vele vuilnisbakken zat. Ze gaan zorgvuldig bestuderen wat er gebeurt wanneer er minder vuilnisbakken staan, die wèl vaker geleegd worden tijdens de proefperiode.

Fietsen worden verwijderd

Wanneer je graag je fiets in de Morsstraat parkeert, let dan nu even op: op dinsdag 3 januari worden de fietsenbeugels weggehaald. Alle fietsen die dan aan een fietsbeugel zijn vastgeketend, worden verwijderd en opgeslagen. Die fietsen kunnen opgehaald worden bij het Warenhuis aan de Willem Barentszstraat 20. Maar dan moet je er wel voor betalen.

Foto: Google Maps

 

reacties