Museum Volkenkunde: kunst & kitsch in je juwelenkistje

Museum Volkenkunde: kunst & kitsch in je juwelenkistje

LEIDEN – Welke schatten liggen er verborgen in jouw juwelenkistje? Je kunt erachter komen op Tweede Paasdag in Museum Volkenkunde tijdens de Sieraden Special.

Schat bewaren

Tijdens de Sieraden Special op maandag 2 april, Tweede Paasdag, kun jij in Museum Volkenkunde ontdekken of je al jaren lang een schat in huis bewaart. Heb je thuis nog een juwelenkistje met bijzondere sieraden liggen? Neem ze mee en wie weet kunnen kunstconsultant Patrick Becks en sieradenspecialist Neeltje van Aardenne jou meer vertellen over de achtergrond, waarde en herkomst.

Sieraden Special

‘Ontdek de herkomst’ is één van de programmaonderdelen tijdens de Sieraden Special op Tweede Paasdag in Museum Volkenkunde. De Sieraden Special wordt georganiseerd als aanvulling op de tentoonstelling ‘SIERADEN – makers & dragers’ waarin meer dan 1000 sieraden te zien zijn. De tentoonstelling bevat zowel sieraden uit eigen collectie, die een periode van vele eeuwen omspant, als hedendaagse sieraden uit de hele wereld. Technieken, materialen en bijzondere verhalen worden uitgelicht en vertellen het verhaal over cultuur, geschiedenis en identiteit.

Programma

Tijdens de Sieraden Special vindt er uitgebreid programma plaats met persoonlijke verhalen, rondleidingen op maat en demonstraties van sieradenmakers. Diverse makers en dragers geven lezingen over hun fascinatie voor sieraden, onder andere met betrekking tot Marokkaanse bruidssieraden en sieraden voor mannen. Daarnaast zijn er creatieve workshops voor zowel volwassenen als kinderen waarin eigen sieraden gemaakt worden. Begin deze volle dag goed met een zelf samengestelde Paasbrunch in het Museumcafé.

Het complete programma vind je hier.

Foto: Kirsten van Santen

reacties