Museum Volkenkunde verpulvert eigen bezoekersrecord

Museum Volkenkunde verpulvert eigen bezoekersrecord

LEIDEN – Museum Volkenkunde sluit 2017 af met een dikke vette glimlach. Het afgelopen jaar mocht het museum maar liefst 182.000 bezoekers ontvangen; dat zijn er 25% meer dan in 2016.

Jong publiek

Grote publiekstrekker was de tentoonstelling COOL JAPAN. Deze expositie stond van april tot en met september in het museum en trok zowel jong als oud aan, met als resultaat dat meer dan de helft van het totale aantal bezoekers onder de 45 jaar was; nog nooit eerder gebeurd.

Veren, sieraden en Inuit

Naast COOL JAPAN konden bezoekers zich ook vergapen aan de expo ‘Wereld Vol Veren’. Half december opende de tentoostelling ‘Sieraden – Makers & Dragers’ en ook kwamen de bezoekers gretig af op kleinere tentoonstellingen, zoals met Canadese kunst van de Inuit.

Mini-museum

Volkenkunde ging op reis dit jaar. BN’ers trokken langs de stations van Leiden, Arnhem, Utrecht en Zwolle met een mini-museum. Floortje Dessing, Kenny B, Soufiane Touzani en Filemon Wesselink selecteerden in het museumdepot hun favoriete objecten uit de collectie en brachten deze verborgen schatten voor de verandering naar het publiek toe in plaats van andersom.

Maar liefst 50.000 mensen kregen op deze bijzondere wijze een inkijk in de uitgebreide collectie van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.

Foto: Archief J2TV

reacties