Featured Video Play Icon

Museumnacht viert jubileum met o.a. Nico Dijkshoorn, Kim Holland en Barry Badpak

LEIDEN – Je had het vast al gezien of gelezen, of misschien zelfs een kruis in je agenda gezet: 2 juni is het Museumnacht in Leiden. Dit jaar is de tiende editie en zoals dat hoort op een jubileumverjaardag, wordt er groot, groter, grootst uitgepakt.

Studenten van Quintus

De Museumnacht Leiden wordt georganiseerd vanuit de Stichting Museumnacht Leiden, die ieder jaar bestaat uit studenten van de A.L.S.V. Quintus. In samenwerking met, hoe kan het ook anders, de deelnemende musea. “Museumnacht Leiden toont je de Leidse musea in een ander nachtlicht”, zo zegt de organisatie. Vorig jaar trok het evenement meer dan vierduizend bezoekers.

Eigen planning

Naast de vaste collectie hebben de deelnemende musea ieder ook extra programmering tijdens de nacht. De programmering biedt onder andere workshops, lezingen, optredens van bands en dj’s, kleinkunst, alternatieve rondleidingen en films. Met behulp van de website, social media en een uitgebreid programmaboekje zijn de bezoekers in staat om hun eigen planning te maken.

Lachen, griezelen en verbazen

Het feest opent met een Rollerdisco op de Beestenmarkt en sluit met een afterparty in de Waag. Highlights op het programma zijn onder andere muzikale optredens van Nico Dijkshoorn in Volkenkunde, gesprekken over de toekomst met Kim Holland in Boerhaave, en de Leidse geschiedenis volgens Barry Badpak bij Erfgoed Leiden. Verder kun je genieten van een insectenbuffet in de Hortus, sumoworstelen in het Sieboldhuis, kun je je mind laten hacken door mindhacker Marc Woods in de Sterrewacht, swingen in de Taffeh-tempel in het RMO en griezelen tijdens de hoorcolleges in Naturalis.

Voorproefje

De organisatie geeft alvast een voorproefje van wat je mag verwachten deze feesteditie met een promotiefilm. In ieder geval iets met roze mannetjes…

Beeld: Stichting Museumnacht Leiden

reacties