Museumnacht zet ‘tijd’ in het volle licht

Museumnacht zet ‘tijd’ in het volle licht

LEIDEN – Wie nog geen plannen heeft voor vrijdagavond, kan zich laten verwonderen in één van de vele musea die Leiden rijk is. Tijdens de Museumnacht is er in elk museum iets extra’s te zien, horen, ruiken, proeven en beleven.

Over Time

De Museumnacht Leiden beleeft dit jaar haar negende editie op rij. Het thema is ‘Over Time’ en de acht deelnemende musea halen weer alles uit de kast. Ook het wandelen van locatie naar locatie belooft een belevenis te worden met een spectaculair verlichte route, het Nachtpad. De musea hebben tentoonstellingen, muzikale optredens, interactieve workshops en interessante lezingen waarin het thema ‘Over Time’ in het middelpunt staat.

Doe mij maar een kweekvleesijsje

De Museumnacht wordt georganiseerd vanuit de Stichting Museumnacht Leiden, die bestaat uit een wisselend team van Quintus-leden. In samenwerking met de deelnemende musea bedenken zij het programma van de Museumnacht. En die is niet mis dit jaar. Na de opening met muziek op de Beestenmarkt om 17 uur is er veel te doen en te zien.  Zo bezoeken Jan Terlouw en zijn dochter Volkenkunde, in Oudheden drinkt men Egyptisch bier, er is een yoga-workshop in de Hortus en bij Molen de Valk kun je kweekvleesijs proeven. Heel bijzonder is Klankvoer. Door middel van een chocolaatje kun je in de Sterrewacht namelijk geluid proeven.

Tickets scoren

Klik hier voor het volledige programma en tickets. Net als andere jaren wordt de Museumnacht waardig afgesloten met een afterparty. De toegang tot Gebr. de Nobel, waar dat feest plaatsvindt, zit inbegrepen bij je ticket.

Alvast even sfeer proeven? Kijk hieronder dan naar een gouwe ouwe van I Love Leiden:

 

Foto: Museumnacht Leiden

reacties