Featured Video Play Icon

[VIDEO] Muziektalent gezocht voor Leidse politieserie

LEIDEN – Voor de nieuwe politieserie ‘Force071’ met acteur Bas Muijs in de hoofdrol is de producent op zoek naar Leids muzikaal talent. Jouw muziek kan namelijk gebruikt worden als openingsthema voor iedere aflevering.

Lorena Hoogendijk, producente Force071: “We zijn opzoek naar muzikaal talent, dan kan een DJ, solist, een band etc zijn. De voorwaarde is dat het echt bij een misdaadserie moet passen, spannende muziek. De beste zullen worden uitgenodigd voor een auditie of gesprek, aan de hand daarvan wordt weer selectie gemaakt en daar komt de beste uit welke we gaan gebruiken in de serie.”

Ervaren Leidse producer

Wat maakt nou eigenlijk een goede tune? Leidenaar Bas Veeren kan het weten. Hij is muziekproducent en verzorgde eerder al de openingsthema’s voor bijvoorbeeld het Unity TV Nieuws (Unity TV), LEVEN! TV (LEVEN! Magazine) en Nathalie Makoma: Congolese Bruiloft Op Het Platteland (RTL5).

Naast openingsthema’s, of leadermuziek, is Bas ook de muzikale kracht achter het recente werk van boyband Barry Badpak. Bovendien, en misschien hadden we daarmee moeten beginnen, heeft Bas op het label van Armin van Buuren een nummer 1-hit gescoord in Polen met zijn lied ‘Remember You’.

Bas heeft wel wat ideeën over waar een goede leader muzikaal aan moet voldoen. “In eerste instantie ga je toch luisteren naar andere politieseries,” vertelt Veeren. “Hoe doen zij het? Welke instrumenten gebruiken zij?” Volgens Bas helpt het als de producent al beelden van de serie beschikbaar heeft: “Als je de sfeer al een beetje kunt proeven, is het makkelijker het juiste nummer te schrijven.” En of hij zelf ook een muziekstuk indient bij de producent? “Ik heb wel iets liggen. Misschien dat ik dat wel instuur,” aldus de Leidenaar.

Leiden decor dramaserie

De producent, LTH Productions, is al een tijdje bezig met de voorbereidingen en Leiden Marketing heeft medewerking toegezegd om de opnames in de stad mogelijk te maken. De werktitel van de politieserie was in eerste instantie ‘Mission: Suicide’, maar is inmiddels aangepast naar Force071. Of dit ook écht de naam wordt, is nog niet zeker. De dramareeks vertelt over de levens van personages Alana Derkx, Nathan Derkx, Marjan de Vries en Wes Karens.

De kijkers volgen in Force071 Alana Derkx die, naast het werken in haar moeders bloemenzaak, een studie geneeskunde volgt en op dit moment in de laatste fase is van haar studie. Haar echtgenoot Nathan, gespeeld door Bas Muijs, is werkzaam als rechercheur en wordt samen met zijn collega, Marjan de Vries op een moordzaak gezet. Wanneer de serie begint met opnames en welke zender de reeks gaat uitzenden, is nog niet bekend.

reacties