Mysterie van de volgepriegelde briefjes opgelost

Mysterie van de volgepriegelde briefjes opgelost

LEIDEN – Het mysterie van de minuscule volgeschreven briefjes is opgelost. De kleine boodschapjes waar niemand wijs uit kan worden zijn afkomstig van een bekende van de politie, die niets kwaads in de zin heeft.

Geknipte en geplakte teksten

Sinds enige tijd ontvingen verschillende Leidenaren kleine briefjes in hun brievenbus met allerlei geschreven, geknipte en geplakte teksten erop. Er was geen pijl te trekken op wie de briefjes ontving: willekeurige adressen in willekeurige wijken. Op de briefjes vielen bankrekeningnummers, christelijk/katholieke termen en een aantal maal het woord ‘varken’ te ontwaren.

Wat in de war

Niet alleen Leidenaren ontvingen de briefjes, ook in Zoetermeer vielen ze bij verschillende mensen op de mat. Een alerte wijkagent uit Zoetermeer zag het artikel op Leiden.TV en vertelde dat hij de schrijver en verspreider van de briefjes kende.

“Dat klopt”, zegt een woordvoerder van de politie. “Het is inderdaad een bekende in de wijk van de Zoetermeerse agent. De man is wat in de war en verspreidt al langere tijd dergelijke briefjes. De wijkagenten en andere collega’s zijn regelmatig in gesprek met hem, en ook met zijn persoonlijke begeleider.”

Onschuldige hersenspinsels

Volgens de politie is er geen reden tot zorg bij de ontvangers van de boodschappen. “Wij snappen dat het verspreiden van de briefjes misschien voor wat onrust kan zorgen, maar deze man heeft er geen kwade bedoelingen bij. Het zijn vooral een soort onschuldige hersenspinsels die hij op papier zet.” De wijkagent gaat nogmaals met de man in gesprek.

Foto: Wijkagent Buytenwegh

reacties