Open de mysterieuze kist in pop-up escape room RMO

Open de mysterieuze kist in pop-up escape room RMO

LEIDEN – Geschiedenis kan spannend zijn. Een escape room ook. Wat zou er gebeuren wanneer je die twee samenbrengt..? Vanaf 1 juli kun je het gaan meemaken in het RMO.

Pop-up escape room

De escape room is hot and happening en lijkt dat voorlopig nog te blijven, getuige de ruim 500 ontsnappingsspellocaties door heel Nederland. Het Rijkmuseum van Oudheden springt daar inventief op in door vanaf 1 juli twee maanden lang een pop-up escape room in de Tempelzaal te situeren.

Mysterieuze kist

De deelnemers worden dit keer niet in een kamer opgesloten, maar moeten binnen 45 minuten een mysterieuze kist open zien te krijgen, waarbij hen allerlei raadsels voorgeschoteld worden. Spannend, maar ook leerzaam, want onder het puzzelen krijg je ook nog wat mee over het archeologisch verleden van Zuid-Holland.

Op reis

Museum Escape in het RMO is met steun van de provincie ontwikkeld en in samenwerking met Novitas Heritage. Museum Escape gaat na twee maanden in het RMO op reis door Zuid-Holland, de kist zal achtereenvolgens in verschillende musea opduiken. Op iedere nieuwe locatie wordt een ander archeologisch verhaal verteld.

Foto: RMO

reacties