Na declaratiefraude CASA Klinieken failliet

Na declaratiefraude CASA Klinieken failliet

LEIDEN – CASA Klinieken is failliet. Het faillissement volgt nadat in september bleek dat de keten van abortusklinieken voor miljoenen had gedeclareerd aan niet geleverde zorg. CASA heeft ook een vestiging in Leiden.

Verscherpt toezicht

De overkoepelende organisatie CASA Nederland ging in augustus al failliet. In september werd de instelling onder toezicht van minister Edith Schippers gesteld. In oktober werd bekend dat de zorginstelling vanaf 2012 miljoenen euro’s onterecht had gedeclareerd. Daarna werd de status verhoogd naar verscherpt toezicht. Dit toezicht moest ervoor zorgen dat CASA Klinieken met een plan van aanpak zou komen om de financiële situatie te verbeteren, maar dit is dus niet gelukt.

Helft van alle abortussen

CASA Klinieken verzorgt de helft van het aantal abortussen in Nederland. Andere abortusklinieken waarschuwden al eerder dat wanneer CASA wegvalt, ze moeite zullen hebben alle vrouwen te helpen.

Gesloten

In Leiden heeft CASA Klinieken een vestiging op de Lammenschansweg. “CASA Kliniek Leiden is tijdelijk gesloten. Wel kunt u terecht bij onze klinieken in Amsterdam, Rotterdam & Maastricht”, staat er te lezen op hun website.

Foto: Google Maps

reacties