Nacht van Kunst & Kennis: een veelkleurige ontdekkingstocht

Nacht van Kunst & Kennis: een veelkleurige ontdekkingstocht

LEIDEN – Nog geen plannen voor zaterdagavond? Ga dan naar de Nacht van Kunst & Kennis. Tijdens de Nacht verandert de Leidse binnenstad in één groot podium voor kunst en wetenschap.

Eerste lustrum

De Nacht van Kunst & Kennis viert dit jaar haar eerste lustrum. In 2013 staken verschillende Leidse partijen de koppen bij elkaar en het resultaat is al jaren een bomvol, wervelend programma vol muziek, theater, lezingen, experimenten, dans, film, cabaret en tja, wat niet?

Hart van het festivalgebied

Heel veel locaties doen mee met de Nacht, zoals het RMO, het Academiegebouw, de Hortus, het Sieboldhuis, de Sterrewacht en het Pieterskerkplein. Nieuw dit jaar is dat het Rapenburg het hart van het festivalgebied vormt. Zo kun je zelfs in een aantal huiskamers verrassende lezingen, acts en voorstellingen tegenkomen.

Op ontdekkingsreis

Tijdens de Nacht kun je op een veelkleurige en veelzijdige ontdekkingsreis.  Een kleine greep uit het programma van dit jaar!

Grachtensnorkelaar Aaf Verkade duikt letterlijk op in de vijver van de Hortus Botanicus. Onder de oppervlakte gebeurt daar namelijk meer dan je denkt.

Je kunt ook, heel spannend, ondergronds gaan in Leiden. Ontdek gangenstelsels, voormalige kraakpanden en het Rapenburg in de achttiende eeuw dankzij virtual reality.

In de sociëteit van studentenvereniging Augustinus leer je van alles over rap en hip hop. Op het programma staan onder meer de Amsterdamse rappers Yung Internet, en de up and coming rapper Yung Nnelg. Loop dan meteen even door naar het Academiegebouw voor wat wijsheden van nederhopveteraan Brainpower.

Kom een bloemetje eten in de Hortus. Tijdens de eetbare bloementour ontdek je welke bloemen niet te versmaden zijn, terwijl de Angolse muzikant Chalo Correia en de Zambiaanse rockband W.I.T.C.H. voor een fijn achtergrondmuziekje zorgen.

Bij Augustinus kun je leren hoe poep, naast een stinkend hoopje afval, ook een medicijn kan zijn. Het Leids Universitair Medisch Centrum is dan ook hard op zoek naar donoren voor de poepbank. Tijdens de Nacht leer je van Ed Kuijper wat er zo heilzaam kan zijn aan poep.

Blokkenschema

Zoals gezegd, dit was maar een mini-greep uit het enorme aanbod van de Nacht. Voor het volledige blokkenschema en tickets kijk je op de website van de Nacht van kunst & Kennis.

Foto: PR

reacties