Kazeem Nasiru nieuw fenomeen binnen tafeltenniswereld

Kazeem Nasiru nieuw fenomeen binnen tafeltenniswereld

LEIDEN – Zelfs de tegenstanders legden zich er dit weekend bij neer: Kazeem Nasiru is een nieuw fenomeen binnen de Nederlandse tafeltenniswereld. In het Scylla Tafeltenniscentrum genoot het publiek zondag voor de zoveelste keer van een ongenaakbare Nasiru. Dat hij tegen Smash ’70 ongeslagen bleef was gezien zijn vorm van de laatste weken niet eens meer verwonderlijk.

De manier waarop hij zijn partijen won was echter van een klasse die in Nederland nog maar weinig te zien is geweest. De broers Martijn en Boris de Vries waren niet opgewassen tegen het geweld van Nasiru. Met machteloze blikken naar de kant moesten ze zich gewonnen geven. Wat ze ook probeerden, kort serveren, lang serveren, op de backhand of op de forehand, ingehouden spelen of juist volop aanvallen: Aanvallen werden gepareerd of soms eenvoudig snoeihard overgenomen. Het publiek in het Scylla Tafeltenniscentrum genoot van het geboden spel.

Bakker en De Vries verliezen

Voor het thuisspelende Scylla was het jammer dat het Gerard Bakker jr. en Olivier Altenburg niet mee konden in het kielzog van Nasiru. Bakker was nog het dichtst bij een overwinning. Tegen Boris de Vries kwam hij met 2-1 voor, maar daarna was het kruit verschoten. Altenburg wist tegen de sterke Michel de Boer ook nog een game te pakken, maar was in de overige games toch vrij kansloos. Het resultaat was een 2-4 nederlaag. Een tegenvaller, maar na afloop overheerste bij het publiek toch het enthousiasme over het vertoonde spel van kopman Nasiru. Ondanks de nederlaag blijft Scylla vierde en dus volop in de strijd voor plaatsing voor de playoffs van de eredivisie.

De goede stemming in Leiden was ook zeker het gevolg van de uitstekende overwinning die de vrouwen van Scylla boekten tegen SKF. Op de ranglijst stonden de bezoekers boven Scylla, maar daar was in de wedstrijd weinig van te merken. Scylla ging furieus van start. Na een eenvoudige overwinning van Marlotte Staps op Kapo Yu volgde een zeer knappe en zwaarbevochten overwinning van Marie Depuydt op Jasminka Oeij. In een mooie partij die over de volle vijf games ging wist Depuydt de winst uiteindelijk met 14-12 binnen te slepen.

Sensatie van de dag

Wat volgde was de sensatie van de dag. Esmee van Marwijk, jeugdspeelster en dit jaar debuterend in de eredivisie, won van de tot nu toe ongeslagen Brenda Vonk. Ook hier werd de wedstrijd pas na vijf games beslist, maar in de laatste game was van Marwijk oppermachtig. Met 11-4 zette ze Scylla op 3-0. Na de pauze ging het nog even door. Staps haalde haar tweede overwinning binnen tegen Oeij. Daarna was het echter toch SKF dat terugkwam via overwinningen van Yu en Vonk op respectievelijk van Marwijk en Depuydt. Door de 4-2 overwinning blijft Scylla  vierde in de eredivisie, met net als de mannen volop uitzicht op plaatsing voor de playoffs. Alle reden om vol optimisme naar de rest van het seizoen uit te kijken.

Foto: Scylla

reacties