Naturalis krijgt ruim 1 miljoen voor tijdcapsule T-Rex

Naturalis krijgt ruim 1 miljoen voor tijdcapsule T-Rex

LEIDEN – Naturalis ontvangt 1.250.000 euro voor de REXperience, een spectaculaire publieksattractie in de dinosauriërzaal van het nieuwe museum. Dat maakte de BankGiro Loterij donderdag bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Naturalis Directeur Edwin van Huis: “Het is fantastisch dat de deelnemers van de BankGiro Loterij ons met deze extra bijdrage de kans geven om in het nieuwe museum veel meer mensen te raken met de schoonheid en de rijkdom van de natuur. In de REXperience kunnen we T. rex Trix echt tot leven wekken. Dat wil niemand missen. En hoe meer je weet over het leven op aarde, hoe beter je beseft dat we de natuur nodig hebben voor onze toekomst.”

Reizen in tijdcapsule

Bezoekers gaan terug naar de wereld van 66 miljoen jaar geleden, het dinotijdperk. Een spannende ontmoeting met een levensechte Tyrannosaurus rex Trix kan dan niet uitblijven. Naturalis verwacht met deze laagdrempelige REXperience een groot en nieuw museumpubliek aan te trekken, vooral de families met kinderen die nu nog niet vaak een museum bezoeken. Het nieuwe museum gaat eind 2018 open voor publiek.

Foto: Naturalis

reacties