Featured Video Play Icon

Negende editie Stukafest vult Leidse studentenkamers

LEIDEN – Een dichter die voordraagt uit eigen werk, of een band die optreedt voor publiek. Het wordt pas echt bijzonder als je het ziet in een studentenkamer. Op donderdag 16 februari vindt de negende editie van Stukafest plaats.

Enorme klus

Stukafest is een studentenkamerfestival, waarbij in 22 studentenkamers, verspreid over de binnenstad, verschillende optredens te zien zijn. Van cabaret tot dans, van poëzie tot muziek. En dat is een enorme klus om allemaal bij elkaar te krijgen.

Merle Verseef, Stukafest Leiden: “Het festival vindt plaats op verschillende locatie, op fietsafstand van elkaar. Zo hebben we verschillende locaties op de Haarlemmerstraat, de Binnenvestgracht en de Breestraat. Er is ook een hele mooie kamer op de Hooigracht. Daar staat de schrijver Kader Abdolah.”

Het programma staat ook tijdens deze negende editie weer bol van de diversiteit. “Alles komt aan bod. Er is letterlijk voor ieder wat wils,” vertelt Verseef. “Naast Kader Abdolah is er een bijvoorbeeld een countrybandje en een groep die gedichten voordraagt. Er is van alles en nog wat. Dat maakt het ok zo leuk.”

Kaarten zijn nog te koop via de website. Aan de deur ligt de prijs iets hoger.

reacties