Nepvuurwapen op de Topaaslaan: 700 euro aftikken

Nepvuurwapen op de Topaaslaan: 700 euro aftikken

LEIDEN – Zaterdagmiddag vonden drie Leidenaren het blijkbaar wel cool om met een nepvuurwapen rond te lopen op de Topaaslaan. De politie vond het minder cool. Ze mochten dan ook een boete van 700 euro aftikken.

Alarm

Zaterdagmiddag zag een wakkere agent drie jonge personen met een vuurwapen rondlopen op de Topaaslaan. Hij sloeg alarm en verschillende agenten van Politie Leiden Noord, Politie Leiden Zuid en Politie Leiden Midden kwamen ter plaatse om te helpen bij de actie.

Gele plastic balletjes

Uiteindelijk bleek het om een nepvuurwapen te gaan Het ging om een BB gun, een soort luchtdrukpistool dat je kunt laden met gele plastic balletjes. Die balletjes zijn niet dodelijk, maar je lijdend voorwerp er wel flinke blauwe plekken van oplopen. Daarnaast zijn ze niet te onderscheiden van een echt vuurwapen. Vandaar dat ze gewoon hartstikke verboden zijn. Omdat de politie niet kan inschatten of een BB gun wel of geen echt vuurwapen is, trekt de politie alles uit de kast wanneer er eentje gespot wordt.

Flinke boete

Bij de politieactie op de Topaaslaan werden drie verdachten aangehouden. Allen afkomstig uit Leiden en in de leeftijd van 20, 19 en 25 jaar. Het Openbaar Ministerie Den Haag legde een boete opgelegd voor alle drie de verdachten van 700 euro. Pak aan.

Foto: Politie Leiden Midden via Facebook

reacties