Niet alleen De Gorgels lezen, maar ook knuffelen

Niet alleen De Gorgels lezen, maar ook knuffelen

LEIDEN – Binnenkort kun je De Gorgels niet alleen lezen, je kunt ze ook knuffelen. Er wordt namelijk een knuffelbeest gemaakt van de schattige diertjes uit de kinderboeken van komiek Jochem Myjer.

“Gorgelnieuws: Er komt in het najaar eindelijk een Gorgel-knuffel en ik ben verliefd op ‘m!” schrijft een opgetogen Jochem Myjer op Twitter.

Erbij plaatst de Leidse komiek een foto van de knuffel. Nog niet helemaal duidelijk, nog niet helemaal zichtbaar, maar met z’n puntoortjes onmiskenbaar een Gorgel.

Gorgels groot succes

De Gorgels is Myjers eerste kinderboek. Het is fantasierijk en spannend avontuur over Gorgels, Brutelaars en een jongetje Melle met superogen. Het ging hard met Jochems hersenspinsels: het boek vloog de winkels uit, stond een jaar in de bestsellerslijst, won een prijs voor Beste Kinderboek, werd een luisterboek en won daar de prijs Beste Luisterboek voor. Inmiddels ligt ook De Wereld van de Gorgels en het Gorgels Kleurboek in de schappen. Binnenkort komt daar dus ook de Gorgel-knuffel bij.

Creatieve oma’s en mamma’s

Leuk detail: verschillende creatieve oma’s en mamma’s waren al aan het haken, punniken en breien geslagen om een Gorgel voor hun kleinkind te maken.

Foto’s: Pinterest en Jochem Myjer via Twitter

reacties