Niet alleen studeren in, maar écht verbinden met de stad

Niet alleen studeren in, maar écht verbinden met de stad

LEIDEN – Samenwerken loont! Daarom zetten gemeente Leiden, Leiden Marketing, de vijf grote studentenverenigingen en de Plaatselijke Kamer van Verenigingen hun samenwerking voort.

Verbinding tussen studenten en de stad

Deze partijen sloegen de handen ineen om studenten meer en sterker te verbinden aan de stad waarin ze studeren: Leiden. Neem de actie van de PKvV; momenteel worden er oude straatnaambordjes weggeven aan inwoners die zich actief inzetten voor hun straat. Of de filmwedstrijd, die ook dit jaar weer wordt georganiseerd om Leiden als studentenstad te promoten.

Ook vinden er het hele jaar door evenementen plaats waarbij zowel studenten als inwoners van Leiden van harte welkom zijn; het verkiezingsdebat bijvoorbeeld, volgende week donderdag in de Stadsgehoorzaal.

&cultuurkaart

Het grootste succes tot nu toe is toch wel de &cultuurkaart. De noviteit werd eind juni vorig jaar gelanceerd en telt al ruim 3000 cultuurminnende kaarthouders. De &cultuurkaart is gratis voor studenten die lid zijn van één van de vele studentenverenigingen die Leiden rijk is. Met de pas krijgen de studenten korting op het volledige culturele aanbod van de stad. Festivals, musea, theater en bioscoop, wuif maar met je pasje.

Opnieuw bekrachtigd

Nu de samenwerking tussen de partijen opnieuw bekrachtigd is, afgelopen woensdag in het stadhuis, zullen er ongetwijfeld nieuwe dingen bedacht worden waardoor je zou willen dat je nog student was.

Foto: Leiden Marketing

reacties