Niet iedereen gecompenseerd na storing kentekenparkeren

Niet iedereen gecompenseerd na storing kentekenparkeren

LEIDEN – De twee dagen durende storing bij het e-loket voor kentekenparkeren, is voorbij. Dat betekent alleen niet dat alle sores van de gebruikers nu voorbij zijn.

Een lange storing

Op zich een superhandig systeem natuurlijk, dat kentekenparkeren. De papieren parkeervergunning, bezoekerskraskaart of kaartje uit de parkeerautomaat is verleden tijd. Je meldt je aan en af in je app en de controleur scant het kenteken van het geparkeerde object om te checken of je wel betaald hebt. Allemaal digitaal, helemaal van nu. Tenzij het systeem een storing heeft. Een lange storing.

Wel en niet gecompenseerd

Het e-loket lag op 1 en 2 februari plat, terwijl het pas 24 uur operationeel was. Dat betekende dat de gemeente wel wist wie een parkeervergunning had, maar dat bezoekers van de stad niet aan- en afgemeld konden worden. Inmiddels werkt het kentekenparkeren weer naar behoren, met één maar, meldt gemeente Leiden op haar website: bezoekers die teveel hebben betaald omdat zij wel aangemeld maar niet meer afgemeld konden worden, krijgen het teveel betaalde parkeergeld terug. Maar bezoekers die op 1 en 2 februari een peperduur kaartje uit de parkeerautomaat hebben getrokken, krijgen het verschil dus níet gecompenseerd.

Foto: J2TV / Joost van der Stel

reacties