Featured Video Play Icon

Nieuw bier Rebel Blond in Leidse restaurants

LEIDEN – Met zeven restaurants is de Rebel Horecagroep één van de grootste horecaondernemingen van Nederland. De bekendste zijn ongetwijfeld Eetcafé Einstein en Buddhas langs de Nieuwe Rijn en Pakhuis in de Doelensteeg. In dit laatste etablissement werd zondag een nieuw bier gelanceerd.

Peter Labrujère

Met Peter Labujère achter de tap werd het Rebel Blond gepresenteerd aan de aanwezige gasten. Natuurlijk had Peter nog een mooi verhaal over hoe het vers getapte bier tot stand is gekomen. Het mag volgens Lab geen verrassing heten dat de beroemde wetenschapper Einstein hier zelf iets mee te maken had. “Op zolder van het gelijknamige café vond men tijdens een voorjaarsschoonmaak namelijk een door de grote denker opgeschreven recept voor een eigen gerstenat,” aldus bierliefhebber Labrujère.

Er werd contact gezocht met meesterbrouwer Ruud van Moorst in Limburg en hij brouwde van het authentieke recept uiteindelijk het nieuwe Rebel Blond. Het nieuwe bier is fris met citrus en veel kruiden. Met 5,7% alcohol is Rebel Blond ondanks de frisse smaak toch een stevig biertje. Toch is het een bier dat prima is door te drinken naast een maaltijd in één van de restaurants van ondernemers Singha Witteman en Bas Bloemink.

reacties