Nieuw gaybrapad, nu bij Steenstraat (mooi op tijd voor Coming Out Day)

Nieuw gaybrapad, nu bij Steenstraat (mooi op tijd voor Coming Out Day)

LEIDEN – Leiden heeft een nieuw gaybrapad. De nieuwe veelkleurige voetgangersoversteek ligt ditmaal op de kruising van de Steenstraat met de 2e Binnenvestgracht. Prima op tijd voor Coming Out Day op woensdag.

LHBT-symbool

Het eerste Leidse regenboogzebrapad lag sinds oktober 2015 op de Nieuwe Beestenmarkt. Dit was sowieso een tijdelijke variant in verband met de herinrichting van het gebied, maar het LHBT-symbool was een nog korter leven beschoren. In oktober 2016 werd het veelkleurige zebrapad overgeschilderd door leden van studentenvereniging Quintus, bij wijze van ontgroeningsgrap.  Nu ligt het nieuwe, definitieve regenboogzebrapad op de kruising van de Steenstraat met de 2e Binnenvestgracht.

Regenboog

De regenboog is sinds 1978 het internationale symbool voor de LHBT-community, voor seksuele diversiteit en acceptatie in het algemeen. Woensdag wordt de voetgangersoversteek officieel onthuld in het kader van Coming Out Day, die jaarlijks internationaal op 11 oktober gevierd wordt. In Leiden werkt het COC dit jaar samen met de 3 Octobervereeniging, de gemeente Leiden, Leiden University Pride, ASV Prometheus en het Leiden International Filmfestival.

Coming Out Ontbijt

COC Leiden liet al van zich zien en horen tijdens de 3 oktoberoptocht, met een bonte praalwagen vol uitbundig uitgedoste glamourqueens. Woensdag wordt in Leiden Coming Out Day afgetrapt met een ontbijt op de Koornbrug, waar wethouder Roos van Gelderen aanwezig zal zijn. Kijk hier voor het volledige programma rondom Coming Out Day.

Foto: J2TV / Gerlinde Vliegenthart

reacties