Featured Video Play Icon

Nieuw tijdens De Lakenfeesten: Rapenburg Race en Van RIJN Festival

LEIDEN – Voel jij het al? Die Lakenfeesten-kriebels? Voorzitter Nilles Raken heeft ze in ieder geval al wel! Hij vertelt je hoe het programma eruit ziet dit jaar, wat je aan feestgedruis kunt verwachten èn over een paar nieuwe onderdelen.

Vier dagen feest

De Lakenfeesten beleven dit jaar alweer hun 33e editie. In 1986 werd het feest voor de eerste keer gevierd; toen nog met maar liefst elf dag vol activiteiten. Sinds 2006 worden de programmaonderdelen geconcentreerd in vier dagen. De bekendste van die onderdelen zijn de Peurbakkentocht, straatmuziekfestival De Gouden Pet, Leiden Culinair en de Dragenboatraces.

Peurbakkentocht en de Dragonboatraces

In 2011 nam Nilles Raken het voorzittersstokje over van Aad van der Luit, de geestelijk vader van De Lakenfeesten.  Raken heeft er weer zin an:

“De hoogtepunten blijven de Peurbakkentocht en de Dragonboatraces. Zo zijn De Lakenfeesten ook ontstaan en daar is het feest ook op gestoeld. Daarbij hebben we drie leuke markten: de Peurbakkenmarkt, het Zomers Kunstweekend, Leidens Gouden Eeuwmarkt en het Leids Bierfestival.” 

Nieuwe onderdelen

Nieuw dit jaar is de Rapenburg Race, een zwemwedstrijd voor het goede doel. Ook kunnen we zaterdagavond naar het Van RIJN Festival, een vernieuwend cultureel festival op en rond de Apothekersdijk, waar muziek, dans en theater voor je snufferd voorbij vaart op grote boten.

Vol weekend

Maar de organisatie zit niet stil. Nilles en companen blijven immer bezig nieuwe feestelijkheden te verzinnen. “We zijn altijd aan het kijken of we De Lakenfeesten kunnen uitbreiden, maar het ís al een heel vol weekend. Je moet goed kijken of het past en of het een toevoeging is aan wat er al is.”

reacties