Nieuwe bewegwijzering klopt niet helemaal

Nieuwe bewegwijzering klopt niet helemaal

LEIDEN – Wethouder Robert Strijk onthulde donderdagochtend trots de nieuwe bewegwijzering in de Leidse binnenstad. Helaas lijkt er een klein foutje geslopen te zijn in het bord op ’t Gangetje. De faculteit Rechtsgeleerdheid staat op dit bord namelijk aangegeven in de richting van de Korevaarstraat.

Wegwijzer moet kwartslag gedraaid

Hij zou echter een kwartslag gedraaid moeten worden in de richting van de Steenschuur. Wanneer het bord gedraaid zou worden richting Steenschuur klopt ook de aanwijzing richting de Garenmarkt nog best aardig. PvdA-fractievoorzitter Gijs Holla ontdekte de vergissing en plaatste een er foto van op social media.

Een woordvoerder van Gemeente Leiden reageert op de tweet van Holla: “Er wordt aan gewerkt. Het bord zal vandaag of morgen een stukje gedraaid worden.”

De gemeente liet er geen gras over groeien en voegde de daad bij het woord. Dit bord op ’t Gangetje staat nu de goede kant op. De gemeente laat verder weten dat er nog een controlerondje gelopen zal worden langs alle borden. Er zitten ook op andere bordjes wat foutjes die veranderd zullen worden.

Foto: Gijs Holla

reacties