Nieuwe dienstregeling: grote veranderingen, maar niet bij ons

Nieuwe dienstregeling: grote veranderingen, maar niet bij ons

REGIO – Trommelgeroffel: de nieuwe dienstregeling komt eraan! Vanaf komende zondag rijden de treinen niet meer zoals je gewend bent.

Blauwbekken

Voor bijna elke treinreiziger verandert er wel iets. Vaak ten goede, soms vertragingstechnisch ten kwade. Neem bijvoorbeeld de aansluiting van Arnhem en Nijmegen naar Tilburg, daar sta je in de nieuwe dienstregeling toch al snel een half uur te blauwbekken op het perron om over te stappen. Maar maak je geen zorgen, dat is in in onze regio niet het geval.

Nog vaker naar Den Haag

Sterker nog, de grootste verandering is een heel positieve. Vooral wanneer je vaak in Den Haag vertoeft. In plaats van datje vroeger maar zes keer per uur naar de hofstad kon treinen, kun je in de nieuwe dienstregeling kiezen uit maar liefst acht verbindingen per uur. Je kunt dus weer zitten, zelfs in de spits.

Klachten

Reizigersvereniging Rover maakt ondertussen overuren: er zijn tot dusver al 1100 klachten binnengekomen van heel boze treinreizigers. NS zet aanstaande zondag honderd extra medewerkers in op de twaalf grootste stations, om de veranderingen in fatsoenlijke banen te leiden.

Foto: Ninostar via Wikimedia

reacties