Nieuwe kunstgrasvelden RCL officieel in gebruik genomen

Nieuwe kunstgrasvelden RCL officieel in gebruik genomen

LEIDERDORP – Woensdagmorgen werden de kunstgrasvelden van voetbalvereniging RCL officieel in gebruik genomen. Aan wethouder Olaf Daniël de eer om als eerste het nieuwe groen te betreden.

Nieuw clubhuis

Voetbalvereniging RCL maakt momenteel een enorme slag richting duurzaamheid, gezondheid professionaliteit en maatschappelijk ondernemen. Eind startten de werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe clubhuis, dat duurzaam waar het maar kan. De voetbalclub ontving daarvoor een duurzaamheidslening. Dit is een speciale regeling met gunstige voorwaarden die wordt verstrekt voor duurzame oplossingen en producten als zonnepanelen en LED-verlichting.

Club van klasse

Ook zal het clubhuis worden gebruikt door andere lokale huurders en gaan er activiteiten voor de hele buurt georganiseerd worden. Daarnaast was RCL de eerste Nederlandse sportclub die een algeheel rookverbod invoerde en mocht daarvoor een award ontvangen. RCL is hard op weg om de beoogde ‘Club van klasse’ te worden.

Van half juni tot eind augustus werden de nieuwe kunstgrasvelden aangelegd; nu zijn ze helemaal klaar om er vele vlammende potjes voetbal op te spelen!

Foto’s: J2TV / Guido Marsman

reacties