Gemeente: nieuwe Leidse schaatshal toch binnen handbereik

Gemeente: nieuwe Leidse schaatshal toch binnen handbereik

LEIDEN – Leiden investeert komende jaren € 7 miljoen extra om de bouw van de sporthal, een zwembad en een nieuwe schaatshal mogelijk te maken. Voor de laatste stelt het college van burgemeester en wethouders aan de raad voor dat Leiden 60% van de financiering voor zijn rekening neemt. Het resterende bedrag moet van de regiogemeenten komen.

Sportwethouder Paul Dirkse (D66): ”Mijn sporthart juicht, nu we zowel een zwembad als een sporthal maar ook een ijsbaan mogelijk gaan maken. Voor de vitaliteit van de stad is dit de meest duurzame en toekomstbestendige uitkomst.”

Er is wel een belangrijke voorwaarde aan de bouw van een nieuwe ijshal van 250 meter langs de Vliet. De randgemeenten moeten ook meebetalen. Meer dan de helft van de sporters komt namelijk uit de regiogemeenten.

Er is door het nog uit te werken uitvoeringsbesluit komt er in elk geval geld voor een combi-zwembad. En ook nieuwbouw van een binnenbad en restauratie van het buitenbad van De Vliet. Maar er wordt ook gekeken naar de haalbaarheid van een nieuwe topsporthal met 2000 stoelen. Of misschien zelfs, in samenwerking met ZZ Leiden, meer dan 3000 zitplaatsen.

Ontknoping volgt dit najaar

Eind december 2016 constateerde het college dat voor de vernieuwing van de sportaccommodaties miljoenen te weinig waren gereserveerd. Om verder te kunnen met de planvorming stelde het college toen voor de ontwikkeling van de nieuwe schaatshal stop te zetten ten gunste van de plannen voor het zwembad en de sporthal.

De gemeenteraad zal zich dit najaar buigen over de kaderbesluiten voor de sporthal en ijshal en het uitvoeringsbesluit voor het combi-bad. Het voorstel wordt waarschijnlijk op 6 juli in de gemeenteraad besproken.

Foto: Archief J2TV

reacties