Nieuwe staking bussen aangekondigd: dinsdag 5 juni

Nieuwe staking bussen aangekondigd: dinsdag 5 juni

REGIO – Er staat een nieuwe stakingsdag op de agenda: op dinsdag 5 juni rijden er van aanvang tot einde dienst geen Arriva-bussen in een aantal provincies, waaronder Zuid-Holland.

Leidse regio

De Leidse regio valt onder Zuid-Holland-Noord. De Arriva-bussen van en naar Alphen aan den Rijn, Gouda, Katwijk, Krimpen aan den IJssel, Leiden en Lisse zullen niet rijden.

Minder omvangrijk

De staking is minder omvangrijk dan die we al gehad hebben, maar kunnen volgende week dinsdag toch voor behoorlijk wat overlast zorgen. De vakbonden roepen buschauffeurs van Arriva, Syntus en Connexxion in Zuid-Holland, Overijssel en Flevoland op te gaan staken.

Estafettestakingen

Op 30 april en 1 mei werd er landelijk gestaakt. In heel Nedeland reed er vrijwel geen enkele bus. Sindsdien organiseren de vakbonden estafettestakingen. Dinsdag is onze regio aan de beurt.

Overleg muurvast

Volgens de vakbonden zit het overleg over een nieuwe CAO nog steeds muurvast. De werkgevers zouden geen nieuwe afspraken met de werknemers willen maken. “We vragen om eens in de 2,5 à 3 uur even vijf minuten pauze. Hoe ingewikkeld is dat?”zegt Paula Verhoef, bestuurder FNV Streekvervoer Verhoef.

Publieksvriendelijke acties geen optie

In het verleden zijn er in de strijd om een nieuwe CAO publieksvriendelijke acties gehouden, waarbij de reizigers gratis mochten instappen. De vervoerders hebben toen via de rechter met succes een claim ingediend bij de vakbonden. Met andere woorden: de werknemers hebben toen hun eigen staking moeten betalen.

Foto: Archief PPCRN

reacties