Njord is apetrots op roeitopper Beukers

Njord is apetrots op roeitopper Beukers

LEIDEN – De Leidse roeivereniging Njord is meer dan trots op vereniginggenoot Nicole Beukers, die donderdag zilver pakte tijdens dames dubbel vier de Olympische Spelen in Rio.

Liselore Meijer, praeses van K.S.R.V. Njord: “Het is niet te bevatten! We hebben in 2012 al meegemaakt dat Jacobine Veenhoven, ook van Njord, Olympisch brons pakte in Londen. En dan nu zilver!”

Momenteel wordt het verenigingsgebouw spic en span gemaakt voor de EL CID, volgende week.  “Degenen die in het gebouw aan de slag zijn, stonden gister allemaal rond een beeldscherm naar de wedstrijd te kijken. Toen ze als tweede over de finish kwamen, werd er zo hard gejuicht. Er heerst een wij-gevoel, ze hoort echt bij ons.”

Toekomstmuziek

Nicole zit nu nog na te genieten in Rio, maar als ze terugkomt van haar avontuur, wat dan? “Die vraag werd haar gisteren in Rio ook gesteld. Misschien wil ze wel trainer worden hier, maar misschien wil ze ook nog wel over vier jaar naar de Spelen in Tokio, wie weet.”

“Ze gaat eerst lekker op vakantie, daarna wordt ze hier bij Njord gehuldigd, en daarna zien we wel verder. Voor nu is het gewoon nog even onwerkelijk allemaal.”

 

reacties