Featured Video Play Icon

NLDoet: ook de Zijlwijkschool doet het

LEIDEN – Op 10 en 11 maart is Nederland druk doende met NLDoet. Ook de Zijlwijkschool steekt de handjes ferm uit de mouwen: de leerlingen pakten hun schoolplein aan.

Kies een klus

NLDoet is een initiatief van het Oranjefonds en laat zien hoe ontzettend belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving. NLDoet spaart het hele jaar klussen van verschillende organisaties op en op de website kun je een klus in jouw buurt uitkiezen die je leuk lijkt.

Schoolplein opknappen

De Zijlwijkschool aan het Broekplein vond het tijd om het schoolplein aan te pakken. Die kon wel wat vrolijker en gezelliger. De leerlingen van groep 6 t/m 8 beschilderden borden om het hek mee op te fleuren, die later op de middag werden opgehangen. Ook de hinkelbaan werd aangepakt, er werd een oud klimrek verwijderd, er werd stevig gesnoeid en er werden oude spullen afgevoerd. Gelukkig hoefden de kinderen het niet alleen te doen; hulp genoeg!

“Heel leuk dat er zoveel mensen op onze oproep zijn afgekomen”, zegt Marieke Hammer, voorzitter van de Ouderraad. “Vele handen maken licht werk.”

reacties