Nog steeds geen treinen Leiden-Schiphol door kapotte bovenleiding

Nog steeds geen treinen Leiden-Schiphol door kapotte bovenleiding

LEIDEN – Het treinverkeer van Leiden naar Schiphol en weer terug ligt nog steeds stil. De bovenleiding die het donderdag vóór de storm begaf, is namelijk nog niet gerepareerd. Dit duurt volgens de NS waarschijnlijk tot vrijdagochtend half elf.

Omgewaaide bomen

Donderdag raasde een westerstorm van titanische afmetingen over Nederland die haar sporen naliet; verzekeraars schatten de stormschade op zo’n 90 miljoen euro. De NS en ProRail stelden alles in het werk om reizigers van A naar B te vervoeren, maar moest halverwege de storm concluderen dat dit niet ging lukken door de vele omgewaaide bomen op en rondom het spoor, die vaak ook bovenleidingen vernielden in hun val. Pas donderdagavond laat kwam het treinverkeer weer op gang.

Sormschade of bad luck?

Net voor de storm zich in volle glorie ontvouwde, ging er een bovenleiding stuk op het traject tussen Leiden en Schiphol. Nu nagenoeg de rest van Nederland weer heen en weer kan rijden over het spoor, ligt het treinverkeer tussen Leiden en Schiphol nog altijd stil vanwege deze kapotte bovenleiding. Onduidelijk is of de schade is ontstaan door de storm of gewoon bad luck was.

De NS verwacht dat je vanaf half elf vrijdagmorgen weer naar Schiphol kunt komen. Of van Schiphol naar Leiden natuurlijk.

Foto: Wikipedia

reacties