Nomineer een jonge held (m/v) voor het Leidse Jeugdlintje

Nomineer een jonge held (m/v) voor het Leidse Jeugdlintje

LEIDEN – Ken jij een jonkie dat zich geheel vrijwillig nuttig maakt voor de medemens danwel de maatschappij? Zo’n jonge held die wel een beetje waardering verdient? Meld hem of haar dan nu aan voor het Leidse Jeugdlintje.

Blijk van waardering

De gemeente Leiden riep zes jaar geleden het Leidse Jeugdlintje in het leven. Met het lintje wil de gemeente haar waardering uiten voor kinderen en jongeren die iets over hebben voor een ander, en daarmee als voorbeeld dienen voor hun leeftijdsgenoten. De afgelopen zes jaar zijn in totaal 49 kinderen en drie groepen van zes tot en met achttien jaar onderscheiden met het Leidse Jeugdlintje.

Allerlei redenen

Je kunt om allerlei redenen een lintje krijgen. Vorig jaar bijvoorbeeld, gingen de Jeugdlintjes naar iemand die bijles geeft, eentje die actief is in Speeltuin Zuiderkwartier, een meisje dat keeperstraining geeft en een meisje dat een inzamelingsactie voor Leidse vluchtelingen op touw zette.

Aanmeldingsformulier

Ken je een jonge held of heldin tussen de zes en achttien jaar die altijd klaar staat voor een ander en/of zich inzet voor de Leidse samenleving? Wilt u hem of haar in het zonnetje zetten, gewoon omdat hij of zij dit verdient? Nomineer hem of haar dan voor het Leidse Jeugdlintje. Dit doe je door voor 23 oktober aan door het aanmeldingsformulier in te vullen.

De uitreiking vindt plaats op maandag 20 november in het Kinderrechtenhuis in Leiden.

Foto: Archief Gemeente Leiden

 

reacties