Oegstgeest deelt meer gratis poepzakjes uit

Oegstgeest deelt meer gratis poepzakjes uit

OEGSTGEEST – Hondeigenaren zijn er zelf verantwoordelijk voor: het opruimen van de poep van hun viervoeter. De gemeente Oegstgeest gaat nu drie extra locaties openen waar gratis poepzakjes kunnen worden afgehaald.

Gemeente Oegstgeest: “We willen onze gemeente graag schoon houden. Het opruimen van hondenpoep blijft de verantwoordelijkheid van u als hondeneigenaar, dus doen! Om het gebruik van hondenpoepzakjes te stimuleren zijn er 3 extra locaties in ons dorp bijgekomen waar u de hondenpoepzakjes gratis kunt meenemen.”

De nieuwe ophaalpunten zijn Dorpscentrum Oegstgeest (Lijtweg 9), Sporthal De Cuyl (De Voscuyl 36) en de Milieustraat (Haarlemmerstraatweg 30). Ook bij het Gemeentehuis (Rhijngeesterstraatweg 13) kunnen de zakjes nog steeds worden gehaald.

Sociale controle

Oegstgeestenaren worden opgeroepen een beetje op elkaar te letten en hondenbezitters die zich niet houden aan de opruimplicht aan te spreken op hun gedrag. “Als u ziet dat hondenpoep niet wordt opgeruimd, spreek dan de eigenaar van de hond aan. Ervaring leert namelijk dat hondenbezitters gevoelig zijn voor sociale controle door buurtbewoners of voorbijgangers, aldus de gemeente. “U kunt de eigenaar een praktische oplossing geven, door te verwijzen naar de gratis hondenpoepzakjes die de gemeente verstrekt op bovenstaande afhaalpunten.”

Foto: Pixabay

reacties