Oegstgeest heeft landelijk hoogste percentage gescheiden dames

Oegstgeest heeft landelijk hoogste percentage gescheiden dames

OEGSTGEEST – Landelijk gezien woont er in Oegstgeest het hoogste percentage gescheiden vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van Gecertificeerde Mediators op basis van CBS-cijfers.

64,3 procent vrouw

Oegstgeest heeft relatief het hoogste percentage gescheiden vrouwen van Nederland. Van alle gescheiden Oegstgeestenaren is 64,3 procent vrouw. Het laagste percentage gescheiden dames vind je in De Marne in Noord-Groningen: daar is minder dan de helft van alle gescheiden mensen vrouw.

Echt- en vechtscheidingen

Het onderzoek werd gedaan door Gecertificeerde Mediators. Deze organisatie treedt op als bemiddelaar tijdens echt- en vechtscheidingen. Ze hebben alle cijfers van het CBS rondom trouwen, scheiden en hertrouwen onder elkaar gezet.

Hertrouwen

En wat blijkt? Mannen stappen sneller een tweede keer in het huwelijksbootje dan vrouwen. Helemaal mannen met een dikkere portemonnee dan modaal. Het CBS rekent mensen die hertrouwen vanaf dat moment niet langer mee als gescheiden persoon. Dus het is niet verwonderlijk dat er in Nederland maar vijf gemeenten zijn waar meer gescheiden mannen dan vrouwen wonen.

Alle resultaten van het onderzoek vind je hier.

Foto: PxHere

reacties