OLT Leidse Hout: avondje uit onder de sterren

OLT Leidse Hout: avondje uit onder de sterren

LEIDEN – Klassieke muziek tussen de bomen, een tragedie onder de sterren, cabaret met de wind in je haren… Maak kennis met het Openluchttheater in de Leidse Hout.

Sinds 1958

Het Openluchttheater in de Leidse Hout bestaat eigenlijk al sinds 1958, en werd in het verleden af en toe gebruikt voor gelegenheidsoptredens. Dat kan ook anders, dachten de Vrienden van de Leidse Hout en de Ondernemersvereniging Boerhaavedistrict. Vanaf 2015 wordt er structureel geprogrammeerd en kun je er ’s zomers bijna wekelijks terecht.

Vandalen

Begin juli sloeg het noodlot toe. Alhoewel, het noodlot, vandalen sloegen toe. De peperdure podiumdoeken van het theater werden ’s nachts in lichterlaaie gezet. De organisatie zag het theaterseizoen al bijna in het water vallen, want die doeken zijn onmisbaar om de bühne en apparatuur tegen regen te beschermen. Dankzij gulle giften van donateurs was dit probleem binnen no time opgelost.

Fiddle en doedelzak

En dus kon er afgelopen vrijdagavond uitgepakt worden, en wel met een programma vol klassieke muziek. Het voorprogramma werd verzorgd door het blazersensemble Divertimento, van volledig Leidse bodem. Daarna bracht het 41-koppige orkest het Ricciotti Ensemble Schotse Highlands naar Leiden. De fiddle en doedelzak mochten uiteraard niet ontbreken.

Drums als begeleider

Na de pauze werd het publiek meegenomen door de post-apocalyptische voorstelling Trance, waarin het slagwerk centraal stond. Al eeuwenlang worden drums gebruikt als begeleider van reizen naar andere werelden, zo ook in Trance. Een combinatie van alles wat je niet verwacht in een vredig groene omgeving.

Eigen stoeltje en drankje

Het publiek zat gewoon lekker op het gras, sommigen hadden een kleedje of eigen stoeltje meegenomen en ook een eigen tas vol hapjes en drankjes; het is allemaal prima. Het seizoen is nog lang niet voorbij, dus wil je de sfeer van het OLT in de Leidse Hout ook eens ervaren? Het programma vind je hier.

Foto’s J2TV / Guido Marsman

reacties