Ongeluk met meerdere auto’s zorgt voor chaos Haagweg

Ongeluk met meerdere auto’s zorgt voor chaos Haagweg

LEIDEN – Op de Haagweg zijn meerdere wagens op elkaar geklapt. Bij het ongeluk zijn twee personenwagens, een bestelbus en een pendelbus van Stadsparkeerplan Leiden betrokken. Een persoon moet door de brandweer uit de pendelbus worden gehaald.

Haagweg afgesloten

De Haagweg is ter hoogte van het spoor en, aan de andere kant, bij restaurant Woods korte tijd afgezet om hulpverleners de ruimte te geven. Aan beide kanten van de Staatsspoorbrug staat nog een file. Het verkeer wordt omgeleid. De politie houdt de weg nog even dicht voor onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Een gewonde afgevoerd

Er was even flinke paniek omdat in één van de personenauto’s kleine kinderen werden vervoerd. Die zijn, logischerwijs, erg geschrokken. In de pendelbus kwam een gehandicapte man bekneld te zitten. Deze moest door brandweerlieden en ambulancemedewerkers worden bevrijd. Hij is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

haagweg ongeluk

Oorzaak aanrijding

Volgens de politie gebeurde het ongeluk toen de bestuurder van de pendelbus een epilepsieaanval kreeg achter het stuur. De andere auto’s stonden voor het stoplicht te wachten. De Haagweg was rond 12.30 uur nog steeds afgesloten voor verder onderzoek door de politie.

Foto: J2TV / Francis Onderwater / Guido Marsman

reacties