Featured Video Play Icon

Online veiligheid en privacy: je hebt een keuze

LEIDEN – Online privacy! We weten allemaal dat het belangrijk is, maar hoe regel je dat nou precies? Waar moet je op letten, wat zijn de gevaren? Google komt naar je toe deze lente en vertelt je haarfijn van de hoed en de rand.

Kickoff van Google

Google Nederland trekt met een privacy-caravan het hele land door om aandacht te vragen voor privacy. In de caravan kun je terecht met vragen over je privacyinstellingen en de Google-medewerkers leren je deze instellingen aan te passen aan je eigen wensen. De kickoff van de Privacy Tour vond woensdag plaats in Leiden. Google-woordvoerder Rachid Finge vindt dat niet meer dan logisch: “Leiden is de ver-sleutel-stad!”

Nederlanders vinden privacy belangrijk

Nederlanders vinden privacy heel belangrijk. Dat blijkt onder andere uit Google’s zoekmachine. Nederland staat tweede op de lijst van landen waar het meeste naar privacy wordt gezocht – achter Australië en vóór Italië, de VS en Canada.

Pim van der Feltz, directeur Google Nederland: “Dat vinden wij heel goed, dat mensen daarmee bezig zijn. Maar we zien dat nog niet alle Nederlanders de privacy check-up hebben gedaan. En dat willen we juist graag.”

De privacy-caravan van Google doet de komende vijf weken nog 19 andere steden aan.

reacties