Featured Video Play Icon

Onno en Liliane zingen Kees Torn: humor als bindmiddel

LEIDEN – Cabaretier Onno Innemee gaat het theater weer in, en ditmaal neemt hij versterking mee: Liliane de Graaf. Samen brengen ze het leukste en mooiste werk van Kees Torn. Leiden.TV zocht hen op nèt voor de première.

Generatiebreukje

“Een cabaretière en een cabaretier op één podium; dat is spannend. Een knappe jonge vrouw en een oudere, minder mooie man, maar zijn ze wel zo verschillend als je zou denken? Al is hier en daar een generatiebreukje duidelijk zichtbaar, humor is wat hen bindt”, zo staat er in de PR-tekst te lezen.

“Het is een heel brede voorstelling”, vertelt Onno. “Het gaat over een date, en in een date heb je het met elkaar toch over ouders, over kinderen. En daar hebben wij de voorstelling aan opgehangen. En we kijken terug op hoe we elkaar hebben leren kennen en hoe we nu in het leven staan.”

Privéredenen

De voorstelling heet “Verschil moet er zijn!” en bevat liedjes van Kees Torn. Onno ging vorig jaar met Kees op tour, maar cabaretier Torn kon om privéredenen de tour niet afmaken. Om zijn repertoire eer aan te doen, koos Onno om met zangeres en actrice Liliane de Graaf zijn werk te gaan uitvoeren. Rik Tonino begeleidt het komische duo op de piano.

Hun favoriete liedje in de voorstelling, daarover zijn Onno en Liliane eensgezind: “Ik wou dat ‘ie hard was!”

reacties