Ontmoet Dummie de Mummie in het RMO (èn Tosca Menten)

Ontmoet Dummie de Mummie in het RMO (èn Tosca Menten)

LEIDEN -Dummie de Mummie: wie kent het ingewikkelde Egyptische jongetje niet? Op 10 december kun je hem èn schrijfster Tosca Menten ontmoeten tijdens de Dummie de Mummiedag in het RMO.

Gloednieuw avontuur

De Dummie de Mummiedag staat helemaal in het teken van Dummies avonturen met een tamme Egyptische krokodil: daarover gaat het gloednieuwe boek Dummie de mummie en het geheim van Toemsa van Tosca Menten. In dit alweer negende avontuur van Dummie probeert hij met zijn vriendje Goos en krokodillenverzorger Hamid de tamme krokodil Toemsa te redden, en te voorkomen dat die moet verhuizen naar een andere dierentuin.

Op de foto met Dummie

Schrijfster Tosca Menten en Dummie komen voor deze Dummiedag naar het museum om op te treden, fans te ontmoeten en handtekeningen uit te delen. Iedereen kan met ze op de foto, mummiekleurplaten maken of in het museum op zoek naar echte Egyptische ummies met een Dummie de Mummie-speurkaart. Voor oplettende speurneuzen zijn er mooie prijzen te winnen. Met een 3D-spel in een van de museumzalen kunnen kinderen zelfs eigenhandig een Egyptische krokodillenmummie onderzoeken. Klinkt dat allemaal leuk? Meld je dan hier aan.

Acht talen

De boeken van Tosca Menten over Dummie de Mummie zijn razend populair en worden in acht talen uitgegeven. Naast Dummie is Tosca ook geestelijk moeder van Juffrouw Pots, Siem Subliem en Dirkje Bakkes, om er maar eens een paar te noemen.

Wil je Tosca alvast een beetje leren kennen? Kijk dan hieronder naar een interview dat de schrijfster eerder dit jaar gaf aan de collega’s van Woerden.TV.

Foto: Alko Media

reacties