Ontruiming Winkelhof geen overdreven reactie: “Veiligheid gaat voor alles”

Ontruiming Winkelhof geen overdreven reactie: “Veiligheid gaat voor alles”

LEIDERDORP – Het was een spannende dinsdagmiddag in Winkelhof. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er weliswaar niets verdachts is gevonden, maar dat de ontruiming van het winkelcentrum geen overdreven actie was: “Het is 2017. We kunnen onze ogen er niet voor sluiten.”

Allahu Akbar

Nadat dinsdagmiddag twee jongens of jongemannen ‘Allahu Akbar’ in Winkelhof hadden geroepen, bestond de angst dat er misschien explosieven in het winkelcentrum verstopt lagen. De politie trok alle registers open; het winkelcentrum werd ontruimd en hermetisch afgegrendeld.

Binnenstebuiten gekeerd

Winkelhof werd binnenstebuiten gekeerd, maar er is niets verdachts gevonden. Lange tijd cirkelde er een politiehelikopter boven Leiderdorp. De politie heeft geen spoor van de twee jongens kunnen ontdekken. Het onderzoek gaat wel door.

Een woordvoerder van de politie zegt: “Het ontruimen van Winkelhof was zeker geen overdreven reactie. Wanneer iemand ‘Allalhu Akbar’ roept, wordt daarmee onrust veroorzaakt. Het is 2017, we sluiten onze ogen er niet voor. Als je deze situatie afzet tegen de incidenten die momenteel overal ter wereld gebeuren, dan hebben we zeker niet te groot uitgepakt. Veiligheid gaat voor alles.”

“Het zal wel niets zijn”

“We willen ook dat mensen altijd bellen wanneer ze iets zien wat ze vreemd vinden, of waarvan hun onderbuik hen vertelt dat iets niet in de haak is”, zegt de politiewoordvoerder met klem. “Je denkt misschien dat het wel niets zal zijn, maar als blijkt dat er meerdere mensen met dezelfde melding gebeld hebben, dan is er echt wel wat aan de hand. Mensen volgen het nieuws, zijn misschien ook wat alerter. Nogmaals, altijd bellen, veiligheid gaat voor alles.”

Foto: J2TV

 

reacties