Ook Armin van Buuren mengt zich in discussie Busstation

Ook Armin van Buuren mengt zich in discussie Busstation

LEIDEN – Er is heel wat te doen om de voorgenomen verplaatsing van het busstation voor Leiden Centraal Station. Naast gebruikers van het platform aan de centrumkant van het station, heeft nu ook een wereldberoemde Leidenaar zijn mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Weerstand verplaatsing busstation

Op de Facebook-pagina van Gemeente Leiden laat DJ Armin van Buuren zich onomwonden uit over de plannen om het busstation te verplaatsen van de centrum- naar de zeekant van het station. Het nieuwe station moet op de plek van het Terweepark komen. Dat ligt voor deur van het LUMC.

armin busstation
Screenshot van de reactie van Armin van Buuren op Facebook.

Volgens Armin, in zijn vrij tijd ook meester in de rechten, wordt met name de bereikbaarheid van Leiden aangetast door de verplaatsing. Volgens Van Buuren is er bij het LUMC geen plaats voor de 8 busperrons die er nu zijn en wordt dat aantal zelfs gehalveerd. Daarnaast geeft de ereburger van de stad Leiden aan dat er ook nog eens 100 bussen per dag extra moeten gaan rijden over de Rijnsburgerweg. Deze weg veroorzaakt nu al een behoorlijke dosis fileleed. Armin kan dat weten, hij woont aan deze straat.

Ander protest

Naast Van Buuren ageren ook anderen al langer tegen de plannen voor de verhuizing van het busstation. Al in februari 2016 gaf ook deel van de statenfracties van Zuid-Holland aan zorgen te hebben over het besluit. De provincie heeft aangegeven geen cent mee te betalen als de plannen worden doorgezet. Vorige week presenteerde een groep bezorgde architecten ng een alternatief plan voor een ondergronds busstation. Of er iets met deze plannen gedaan gaat worden, is onduidelijk.

Ook omwonenden zien niets in de plannen voor de verhuizing, zij vrezen veel overlast. Waarschijnlijk het opmerkelijke protest komt van busmaatschappij Arriva. Het bedrijf noemt de nieuwe locatie ‘te klein’ en hekelt de langere reistijd voor haar klanten. Daarnaast zet Arriva grote vraagtekens bij de veiligheid van de aangewezen locatie. Kortom, het is voor veel Leidenaren volstrekt onduidelijk waarom de gemeente dit plan doorzet. Voorlopig is het dienstdoend bouw-wethouder Laudy ook nog niet gelukt de keuze adequaat toe te lichten.

Foto: Armada Music / Bart Heemskerk

reacties