Niet alledaagse vluchtpoging: van de wal in de gracht

Niet alledaagse vluchtpoging: van de wal in de gracht

LEIDEN – Het zou je maar te heet onder de voeten worden… Donderdagnacht probeerde een verdachte de politie te ontlopen door in de gracht te springen en al zwemmend verder te vluchten.

Als een haas

Surveillerende agenten in de de binnenstad kregen melding van een conflict. Aangekomen op de doorgegeven locatie troffen zij twee personen aan. Toen ze hen wilden aanspreken, waren ze er al als een haas vandoor gegaan. Ze werden snel weer gevonden en toen de personen werd verzocht staande te blijven, deed de één dat wel en de ander niet.

Gesignaleerd

De agenten speurden de omgeving af en weldra werd de gevluchte man weer gevonden, maar hij had nog meer trucs achter de hand. Hij sprong in de gracht en ging er zwemmend vandoor. De politie maande hem meerdere malen uit het water te komen. Na enige tijd koos hij eieren voor zijn geld en stond druipend op de kant terwijl zijn identiteit gecontroleerd werd. En toen kwam het aapje uit de mouw: de zwemmer bleek gesignaleerd te staan. Vandaar zijn niet alledaagse vluchtactie. Meneer mocht mee naar het bureau.

Foto: Politie Leiden Midden via Facebook

reacties