Opengeritste afdekzeilen van boten: diefstal of kwajongensstreek?

Opengeritste afdekzeilen van boten: diefstal of kwajongensstreek?

LEIDEN – Booteigenaren die hun vaarmobiel in de Schenkwijk in de Stevenshof hebben liggen, wordt aangeraden een extra oogje in het zeil te houden. Een Leidse die haar honden uitliet, zag dinsdagmorgen dat verschillende afdekzeilen van de boten opengeritst waren.

Waarschuwing in Facebookgroep

In de Facebookgroep ‘Je weet dat je een leienaar bent als…’ worden niet alleen mooie plaatjes, nieuwtjes en foto’s uit den oude doosch gedeeld, maar waarschuwen leden elkaar regelmatig.  Voor lasercontrole, een inbraakgolf en loslopende zwanen bijvoorbeeld. Dinsdagmorgen schreef een Leidse op de pagina:

“Booteigenaren met een bootje in de Schenk in de Stevenshof: controleer je boot! Vanmorgen toen ik met de honden liep zag ik dat er een aantal afdekzeilen opengeritst was.”

Een ander groepslid weet te melden: “Paar dagen gelden hier ook al. Er was niks weg, maar wel alles overhoop gehaald alsof ze wel iets van waarde zochten.”

Geen recente gevallen van baldadigheid

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er vooralsnog geen recente gevallen van diefstal of baldadigheid in de Stevenshof of Schenkwijk zijn gemeld. Maar, zo zegt de meldster in de Facebookgroep: “Ik ben opgegroeid in een tijd dat dit gewoon respectloos was… Je blijft gewoon van spullen van een ander af!”

Foto: Public Domain Pictures

reacties