Ophalen grofvuil wordt weer gratis

Ophalen grofvuil wordt weer gratis

LEIDEN – Het ophalen van grofvuil en tuinafval wordt weer gratis. Vanaf 1 januari komt de gemeente aan je deur en het kost je niets meer.

Ferme boete

Vanaf begin dit jaar werd er door gemeente Leiden 30 euro per ophaalafspraak in rekening gebracht. Dat bleek niet zo’n succes en op mysterieuze wijze verschenen er regelmatig hopen grofvuil naast de afvalcontainers in de stad, ondanks de ferme boete die hierop staat. De gemeente wil samen met de Leidenaren de stad schoon houden. Als extra aanmoediging wordt de ophaalservice dus weer gratis.

Recycling

De gemeente blijft wel hameren op andere mogelijkheden zoals recycling. Hergebruik is nog altijd milieuvriendelijker. Kringloopbedrijven, zoals bijvoorbeeld Het Warenhuis, halen herbruikbare spullen zoals stoelen, banken of tuinmeubilair met liefde bij je op. Ook vindt de gemeente het uiterst prettig wanneer je je grofvuil en tuinafval naar de Milieustraat brengt. Daar kan het afval nóg beter gescheiden worden.

Elektrische apparatuur

Voor elektrische apparatuur zoals koelkasten en wasmachines geldt hetzelfde: maak een afspraak met Het Warenhuis en de spullen worden gratis bij je opgepikt.

Foto: Morguefile

reacties