Oplichter gepakt door nemen gekke bocht

Oplichter gepakt door nemen gekke bocht

OEGSTGEEST – Wat begon als een reprimande voor het keren van een scooter op een manier die niet mag, eindigde in de arrestatie van een fraudeur. De politie kwam er achter dat de man gesignaleerd stond toen ze zijn identiteit vast wilden stellen.

Achtervolging tot Valkenburg

Zondagmiddag zag een motorrijder van Politie Leiden een man op een motorscooter rijden op Ingenieur G. Tjalmaweg te Oegstgeest. De bestuurder maakte een opvallende keer manoeuvre, over het fietspad, op de kruising met de A44. De agent wilde de scooterrijder aanspreken op zijn gedrag, omdat dit niet mag. Toen hij de scooterbestuurder uiteindelijk in Valkenburg liet stoppen, bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Bij controle van de identiteit bleek de man ook nog gesignaleerd te zijn. De Officier van Justitie had om aanhouding buiten heterdaad gevraagd vanwege verduistering. Hierop heeft de man de motorscooter moeten achterlaten en is door de Politie Katwijk overgebracht naar het bureau Leiden. De verdachte heeft een bekeuring gekregen voor “rijden zonder rijbewijs”. Hierna is de verdachte overgedragen aan de collega’s in Den Haag die het onderzoek naar de verduistering doen.

Foto: Politie Leiden

reacties