Otis deelt podium met Pia Douwes & Friends: “Echt geweldig!”

Otis deelt podium met Pia Douwes & Friends: “Echt geweldig!”

LEIDEN – Maandag 16 oktober strijkt een legertje musicalsterren onder aanvoering van niemand minder dan Pia Douwes neer in de Stadsgehoorzaal voor het benefietconcert Pia Douwes & Friends. Aan het Leidse Musicalgezelschap Otis de eer om hen vocaal te ondersteunen.

Mooie kans

De avond wordt georganiseerd door Erick Douwes, de broer van internationale musicalster Pia Douwes. Hij nam contact op met de Stadsgehoorzaal, waar Bart van Mossel zich op het project stortte en Douwes in contact bracht met het Leidse musicalgezelschap Otis. De zangers en zangeressen zijn in hun nopjes.

“Ik spreek denk ik namens alle Otis-leden; we vinden het geweldig!”, zegt Monique IJsselsteijn van Otis enthousiast. “In november staan we in de schouwburg met onze eigen voorstelling, dus het was even passen en meten in het repetitieschema. Maar het was een tè mooie kans om het niet te doen. Van dit soort projecten gaat je hartje sneller kloppen.”

Zing, vecht, huil, etc.

Tijdens het concert ontvangt Pia Douwes een groot aantal van haar muzikale vrienden. Stanley Burleson, Marleen van der Loo, Jeroen Phaff, Tony Neef; allemaal maken zij hun opwachting in de Stadsgehoorzaal.

“Ik kijk heel erg uit naar ‘Mr. Bojangles’ door Stanley Burleson”, vertelt Monique. “En naar ‘Shadowland’ uit The Lion King, dat we samen zingen met Marleen van der Loo. En er staan ook wat nummers op het programma die niet uit een musical komen, zoals ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’, gezongen door Jeroen Pfaff.” 

Wellhalo

De opbrengst van het concert gaat naar Wellhalo. Deze stichting werd in 2014 opgericht met als doel schoon water te leveren aan een aantal dorpen in Gambia. De traditionele waterputten met generator die in sommige dorpen al jarenlang gebruikt worden, lopen op olie en daar is meestal geen geld voor. Dus slibben ze dicht en vormen een bron van besmettelijke ziekten, doordat allerlei insecten, en met name de malariamug, hier hun eitjes leggen. Een nieuwe, duurzame waterput die op zonnepanelen werkt, kost zo’n 12.000 euro en gaat heel lang mee.

Marleen van der Loo

Doorgewinterde musicalzangeres Marleen van der Loo kende Wellhalo nog niet, maar zij desondanks meteen volmondig ‘ja’ op de vraag van Erick Douwes. Ze ziet erg uit naar het concert in de Stadsgehoorzaal.

“De Leidenaren kunnen een zeer gevarieerde avond verwachten met allerlei uiteenlopende muziek stijlen”, vertelt ze. “Ik verheug me vooral op mijn duet met Pia!”

Tony Neef

Ook musicalster Tony Neef verheugt zich erg op het concert. Voor hem zijn goede doelen altijd een reden om mee te doen met een benefietavond, maar wanneer het zoals nu om een absolute basisbehoefte als water gaat, hoefde hij er niet eens over na te denken, zo vertelt hij aan Leiden.TV.

“Maar ook een reden is dat ik mijn collega’s weer eens zie! En dat we er hopelijk een leuke bonte avond van kunnen maken”, zegt Tony. “Zo is de drang om artiest te worden bij mij begonnen als kind als we zo’n avond op school hadden. Het duet met Pia, waar ik de tekst van heb geschreven, daar verheug ik me het meest op.  En nee, dat wordt niet Jij Bent Zo, haha!” 

Wil je erbij zijn? Klik hier voor meer informatie en tickets.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto Otis: via Facebook

Foto Pia: Simone Leonhartsberger

reacties