Oudheden ontvangt 100.000ste bezoeker Koninginnen van de Nijl

Oudheden ontvangt 100.000ste bezoeker Koninginnen van de Nijl

LEIDEN – Een bijzonder moment in het Rijksmuseum van Oudheden. Directeur Wim Weijland had de eer de 100.000ste bezoeker van de expositie ‘Koninginnen van de Nijl’ te mogen ontvangen. De 8-jarige Kynan Vreede bleek de gelukkige.

Belangrijke vrouwen

Koninginnen van de Nijl vertelt het bijzondere verhaal van de vrouwen van de Egyptische farao’s. U ziet ruim driehonderdvijftig topstukken, zoals zeldzame beelden, prachtige juwelen, luxe gebruiksvoorwerpen en unieke objecten uit de graftombe van de beroemde koningin Nefertari, waaronder het deksel van haar sarcofaag. Het grootste deel van de voorwerpen komt uit de collectie van het Museo Egizio in Turijn, het op één na grootste Egyptische museum ter wereld.

Een uniek onderdeel van de tentoonstelling is de reconstructie van één van de kamers uit het graf van koningin Nefertari. Daarbij is het deksel van haar sarcofaag te zien en de bijbehorende grafgiften. Het Italiaanse Museo Egizio leent deze objecten zelden uit. Zelf op bezoek gaan bij de Koninginnen van de Nijl kan nog tot en met 17 april.

Foto: Rijksmuseum van Oudheden

reacties