Wie van paarden houdt, zit dit weekend in Voorschoten

Wie van paarden houdt, zit dit weekend in Voorschoten

VOORSCHOTEN – De paardenfeestelijkheden in Voorschoten zijn begonnen. De kortebaandraverij is in volle gang en de Voorschotenaren verheugen zich op de traditionele paardenmarkt op zaterdag.

Paardensport op internationaal topniveau

De Beethovenlaan vormt als altijd het decor voor de beroemde kortebaandraverij. Op de baan in Voorschoten wordt paardensport op internationaal topniveau bedreven; geen wonder dat niet alleen heel Voorschoten uitloopt voor dit spektakel, maar ook vele bezoekers uit de omgeving en van verder weg.

Paardenmarkt op zaterdag

Dit jaar is het eerste jaar dat de Paardenmarkt Voorschoten wordt gehouden op de laatste zaterdag in juli. Van oudsher werden er paarden gekocht en verkocht op 28 juli. Zodat iedereen een weekend lang kan genieten van de feestelijkheden rondom de edele dieren.

Vanaf 6 uur ’s morgens worden de paarden en pony’s aangevoerd. Om 10.00 uur plant de burgemeester het marktkruis en is de dag officieel geopend. Je kunt demonstraties van de hoefsmid bekijken, voor de kinderen zijn er activiteiten te óver, er is kermis, muziek, een braderie en er zijn hapjes en drankjes.

Foto’s: J2TV / Lisette Schouten

 

reacties