Pannenbier! Bouw De Lakenhal bereikt hoogste punt

Pannenbier! Bouw De Lakenhal bereikt hoogste punt

LEIDEN – De nieuwbouw van Museum De Lakenhal heeft donderdag haar hoogste punt bereikt. Om dit te vieren onthulde directeur Meta Knol, samen met wethouder Robert Strijk, een gedicht van stadsdichter Wouter Ydema.

Gedicht op de gevel

Stadsdichter Wouter Ydema deed De Lakenhal het gedicht ‘Laken’ cadeau. Het gedicht werd feestelijk onthuld door museumdirecteur Meta Knol en wethouder Strijk. Het bord prijkt aan de gevel van het pand.

Voortgang

Eerder deze week schreef wethouder Robert Strijk een brief aan de raad waarin hij verslag deed van de verbouwing. Hij vertelde in deze brief dat er helaas financiële tegenvallers zijn geconstateerd, omdat delen van gebouw er slechter aan toe zijn dan aanvankelijk werd gedacht. De tegenvallers kunnen worden opgevangen met de financiële meevallers. Zo kan de verbouwing, nieuwsbouw en restauratie worden uitgevoerd binnen het gestelde budget.

Pannenbier

Het hoogste punt bereiken, dat betekent dat de nieuwbouw over de helft is en daarbij wordt natuurlijk traditiegetrouw pannenbier gedronken. Toch heeft Bouwcombinatie Nieuw Laecken nog zeker een jaar te gaan voordat het museum de deuren weer kan openen.

Foto: Museum De Lakenhal via Facebook

 

reacties